GDRP

Hantera medlemmarnas uppgifter säkert

När en förening samlar in personuppgifter på sina medlemmar är det viktigt att säkerställa tre faktorer: säkerheten av databasen, personens medgivande och dokumentation.

Databasens säkerhet
Information som lagras på Din Medlem lagras i sin tur på Googles databaser, som kännetecknas av hög säkerhet. All trafik mellan Din Medlem och databasen hos Google är krypterad.

Personens medgivande
För att uppfylla bestämmelserna i GDRP gäller det att en privatperson som ger sina personuppgifter till en förening verkligen förstår att de gör ett aktivt val att lämna ifrån sig sina personuppgifter. Exempelvis är det inte korrekt att fylla i ett medlemsformulär utan användarvillkor eller ha en för-ikryssad medgivande. Vidare har en privatperson alltid rätt att begära att uppgifterna raderas från databasen. Detta ställer även krav på att systemet verkligen tar bort personuppgifterna när raderaknappen har tryckts, vilket vi har märkt att det inte alltid görs hos våra konkurrenter.

Dokumentation
För föreningen gäller det att man dokumenterar varför man sparar olika typer av personuppgifter. Det är viktigt att man har haft en intern diskussion om vilka personuppgifter man bestämmer sig för att spara i databasen och att det finns en väl motiverad orsak till detta.

Vi hjälper er
Din Medlem hjälper er att göra rätt från början. Vi bistår gärna med rådgivning vid framtagning av användarvillkor och dokumentation. Vi arbetar kontinuerligt med säkerhetsarbetet och håller säkerheten uppdaterad.

Fler Funktioner

Massutskick av mail

Skicka professionella massutskick med skräddarsydda email-mallar. Vi tar fram mallar för er...

Att byta till oss är enkelt

En flytt av ett medlemsregister på flera tusen medlemmar kan kännas väldigt tidskrävande...

Medlemsregister

Vi skräddarsyr medlemsregistret efter era behov och implementerar exakt de funktioner ni...

Om oss

Din Medlem är en medlemsregister-system utgiven i samarbete mellan Leobrandt Group AB och Ralva Affärsutveckling AB. Vi har representanter i både Stockholm och Skåne.